K Merksplas SK

Weelde scoort winnende goal in de slotfase

Toen iedereen zich al verzoende met een billijk gelijkspel, ging de bal op de stip na een te late tackle van Frederik Van Opstal op de hielen van Jorne Segers. Jorne zette de strafschop feilloos om en zo nam blauw-wit de drie punten mee naar Weelde.

Sensationele eerste helft

We zagen een bijzonder boeiende eerste helft, met veel kansen aan beide zijden. Er waren nog geen twee minuten gespeeld toen Robbe Vermetten zich al twee keer moest onderscheiden om Weelde van een vroege voorsprong te houden. In de 4’ dook Jari Bosmans de zestien in maar zijn schot werd voor de lijn gekeerd. In de 11’ mikte Jordy Hulsman op de deklat. Even later miste een kopbal van Stijn Mertens de goeie richting. Ook de kopbal van Lukas Pleysier in de 19’ miste maar net het doel. In de 20’ kwamen we 0 – 1 achter. Senna Van Gorp werd in het straatje gestuurd en rondde koelbloedig af. In de 26’ kreeg Weelde doelman Ward Hoskens de bal niet onder controle maar er was niemand gevolgd om af te ronden. Merksplas ging op zoek naar de gelijkmaker maar slaagde daar voorlopig niet in. In de 36’ besloot Jari Bosmans in het zijnet na een raid op de rechterflank. Ook Weelde bleef gevaarlijk en een poging van Jorne Segers liep maar net naarst de rechterpaal buiten. Op slag van rusten lukte Jordy Hulsman de gelijkmaker. Weliswaar met de nodige dosis geluk want de bal vloog via de linkerpaal naar de rechterpaal en vervolgens binnen.

Matige tweede helft

Mogelijk hadden de spelers al te veel energie verspeeld in de eerste 45 minuten want de tweede helft was van mindere  kwaliteit. De Spetsers verloren de controle op he middenveld en trachtten met lange ballen de spitsen te bereiken. Dit leverde niet direct uitgespeelde kansen op tot Weelde in de 77’ terug 1 – 2 voorkwam. Een fraaie treffer van Senne Byns die met een lage knaller Robbe Vermetten te grazen nam. In de 81’ claimde de Spetsers een strafschop na een fout op Jordy Hulsman maar scheidsrechter Kurt Van Gorp zag het anders. Het was slechts uitstel van executie want in minuut 82 schoot Jordy de 2 – 2 op het scorebord met een pegel die hij in één keer op de slof nam.

Dramatisch einde

Met nog twee minuten op de klok greep Frederik Van Opstal naar de noodrem. Terechte penalty die door Jorne Segers binnengetrapt werd. Er restte te weinig tijd om nog te reageren en zo gingen we een beetje tegen het spelbeeld de boot in met 2 – 3. Een gelijkspel zat er dik in vandaag en zou een betere weergave geweest zijn van de waardeverhoudingen.