K Merksplas SK

Gouden punten op Lentezon

Jari Bosmans, ooit nog één seizoen actief bij Lentezon, mocht vandaag toekijken vanuit de tribune wegens geel geschorst. Rik De Kok nam achteraan zijn plaats terug in en Mick Van Schijndel moest voor aanvallende impulsen zorgen. Na een studieronde van tien minuten kwamen beide elftallen onder stoom.

In de 12’ claimde Lentezon een strafschop wegens vermeend handspel maar scheids Andy Tysmans gunde ons het voordeel van de twijfel. In de 13’ paste Tiemen Franssens tot bij Stijn Derckx. Stijn draaide weg van zijn tegenstander, knalde op doel maar Lentezon doelman Olivier Wynants hield met een puike zweefsprong zijn netten schoon.

Onaangeslagen

In de 26’ ontsnapte Brett Troonbeeckx op de rechterflank maar zijn poging van buiten de zestien landde op het dak van het doel. Het openingsdoelpunt viel evenwel aan de overkant. Tom Michiels ontsnapte op rechts, overbrugde vijfentwintig meter en schoof de bal onder Robbe Vermetten door in de verste hoek.

De Spetsers waren niet aangeslagen want vier minuten later hingen de bordjes al terug gelijk. Rick De Kok speelde diep tot bij Sieben Meeusen. Sieben maakte meters in de zestien en legde breed tot bij Stijn Derkx die de 1 – 1 tegen de netten joeg. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren nog best spannend met kansen voor beide ploegen. Een poging van Frederik Van Opstal scheerde de deklat. In de 43’ werkte Robbe Vermetten een vallende bal van Brent Lavrijssen in hoekschop. En net voor afsluiten kopte Lorenz Mols van erg dichtbij naast.

Tandje bij

In de 48’, zowat direct na de hervatting, kwam Merksplas 1 – 2 voor. Een mooi doelpunt van Mick Van Schijndel met rechts na voorbereidend werk van Joren Lenaerts en een bedrijvige Sieben Meeusen. Maar precies zoals in de eerste helft had Lentezon slechts vier minuten nodig om de 2 – 2 op het scorebord te schieten. Jorn Lauwers kogelde de bal vanop zo’n twintig meter in de rechterbenedenhoek.

De Spetsers staken een tandje bij en trokken langzaam maar zeker het laken naar zich toe. Sieben Meeusen ontsnapte een paar keer, kwam telkens alleen voor de Beerse goalie, maar scoren lukte niet. In de 75’ ging de Lentezon verdediging aan het klungelen met een penalty als gevolg. Specialist Stijn Derckx zette zich achter de bal en scoorde de 2 – 3 vanop de stip.

Twee keer geel

Bijzonder was ook de wel hele korte invalbeurt van Ruben Alonso Toboada. Hij kwam invallen in de 75’, pakte twee keer geel in de 83’ en 85’ en mocht bijgevolg vroegtijdig gaan douchen. In de 80’ mocht Joren Lenaerts gaan rusten en kwam Thieme Claes in de ploeg. Trainer Nick Van Gorp herschikte zijn pionnen.

Frederik Van Opstal ging rechtsachter spelen en Thieme Claes werd op het middenveld geposteerd. In de 91’ plaatste Steff Jochems het orgelpunt en lukte hij de 2 – 4 na een snelle tegenstoot.

We zagen een aangename wedstrijd die ondanks de derbytraditie, nooit ontaardde. Jammer alleen dat er zo weinig supporters kwamen afzakken naar de Stadionlaan. Met deze overwinning pakte geel – zwart gouden punten.

Tegen Weelde

Lentezon daarentegen komt in zwaar water terecht en moet vrezen voor de degradatie. Op zondag 22 januari spelen we thuis tegen Weelde. Hopelijk met een andere ingesteldheid dan in oktober 2022 toen we op de Baetenhei in Weelde met 4 – 0 de boot ingingen. We hebben nog iets recht te zetten …