K Merksplas SK

We moeten de kelk tot op de bodem ledigen

K Merksplas SK – Sint Job 2 – 3

Trainer Pelckmans verraste met een onuitgegeven opstelling. Gedurende 75 minuten waren we baas op het terrein met de heroptredende Matthijs Janssens, Lucas Dergent en Joren Lenaerts in de hoofdrollen.

In de 8’ dook Jari Bosmans alleen op voor de Andreas Smits maar die de bal afwijken in hoekschop. In de 23’ was Joren Lenaerts dichtbij de openingstreffer maar zijn vallende bal ging net naast de verste paal buiten. Merksplas deelde de lakens uit en speelde goed vanuit een sterke organisatie. In de 43’ stond Arvid Cabanier op de juiste plaats en lukte hij de 1 – 0 met een strak schot na hoekschop.

1 – 1 in plaats van 2 – 0 na gemiste strafschop

Meteen na de rust terechte strafschop na fout op Tiemen Franssens. Stijn Derckx nam zijn verantwoordelijkheid maar miste jammer genoeg. Sint-Job zette een tegenaanval op en Dirk Mathyssen legde de 1 – 1 in het mandje in de 47’. In plaats van 2 – 0 voor werd het nu ineens 1 – 1.

Joren Lenaerts en Lukas Dergent doen het

De Spetsers bleven er voor gaan en Lukas Dergent scoorde de 2 – 1 na een aanval uit het boekje en assist van beresterke Joren Lenaerts. Tussen minuut 70 en 75 werden Mattijs Janssens, Jari Bosmans en Tiemen Franssens vervangen door Maxime Bevers, Ralph Lauwerysen en Stijn Mertens.

Hattrick voor Dirk Mathyssen

In de 76’ liet Robbe Vermetten zich verrassen door een overstapje van Dirk Mathyssen en de 2 – 2 stond op het scorebord. In de 80’ scoorde diezelfde Dirk Mathyssen de 2 – 3 en maakte zo zijn hattrick vol.

Bitsig wedstrijdeinde

De wedstrijd werd bitsiger en dreigde te ontsporen. Arvid Cabanier werd met een zware rugblessure met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis in Turnhout. Hij is wellicht out tot na de winterstop. Lukas Pleysier pakte nog onnodig geel in de slotfase van de wedstrijd na een zware overtreding op de doelman van Sint-Job. Zo mist hij zondag de derby tegen Wortel.