Nieuws

KMSK – White Star: Spetsers op hoog niveau

De Spetsers waren zondag duidelijk op de afspraak en speelden ongetwijfeld één van de betere wedstrijden van het seizoen. Vooral met veel inzet ook en een ‘over mijn lijk’- mentaliteit. White Star kreeg de titel absoluut niet op een schoteltje aangeboden.

Snelste openingstreffer ooit

Er was nog geen minuut gespeeld toen Mick Van Schijndel de bal over de verdediging dropte en de goed gevolgde Lukas Dergent de bal tegen de touwen schoot. Dit moet beslist de snelste openingstreffer uit de clubgeschiedenis zijn.

Scheids in de fout

In de 13’ gingen de poppen aan het dansen. White Star trapte een vrije trap richting doel. Scheidsrechter Lucas De Voldere blies de actie af. Kapitein Stijn Mertens plukte de al met beide handen uit de lucht in de veronderstelling dat er achter hem in de verdediging een overtreding was begaan. De scheids zag het, om onverklaarbare redenen, helemaal anders en legde de bal op de stip. Massaal protest kon niet baten. Rob Van de Vliet trapte de elfmeter maar een sterke Robbe Vermetten voorkwam de gelijkmaker.

Pittige eerste helft

In de 18’ forceerde Steff Jochems een doorbraak op rechts, zette strak voor doel maar Jari Bosmans kon niet afronden. Er werd stevig gevoetbald met vier gele kaarten tot gevolg, netjes verdeeld over beide elftallen. In de 32’ tweede supersave van ‘Veken’ toen hij een afstandsschot van Brent Van den Muysenberhg over de deklat duwde. Ook Lukas Dergent kreeg nog een serieuze kans aan de voet maar besloot op de doelman. White Star dwong nogal wat hoekschoppen af tijdens de eerste helft maar kon er geen enkele verzilveren.

Met de hand van God

Na de pauze gingen beide ploegen weer voluit voor de zege. De talrijk meegereisde White Star supporters roffelden op de reclamepanelen en waren ook verbaal sterk aanwezig. In de 51’ lukte de sluwe Michiel Huygaerts de gelijkmaker. Hij scoorde niet met het hoofd maar wel met zijn hand naast zijn hoofd, een ‘doelpunt van God’ zoals Diego Maradona er destijds ook eentje lukte. Geel-zwart ging massaal verhaal halen bij scheidsrechter De Voldere maar de arme man had niets gezien. De 1 – 1 bleef op het scorebord staan.

Onderuit in blessuretijd

Er werd nu stevig gebikkeld om elke bal. Joachim Machielsen pakte twee keer geel waardoor White Star de resterende vierentwintig minuten nog met tien man verder moest. In de 83’ andermaal een spectaculaire redding van Robbe Vermetten. Lorenz De Bie zag een gaatje naast de paal in de rechterbenedenhoek maar Robbe redde met een beenveeg. Toen iedereen zich al verzoend had met een billijk gelijkspel, gebeurde het onwaarschijnlijke. Diep in blessuretijd lukte Vincent Van der Meiren de 1 – 2 en bezorgde hij onze buren uit Turnhout de titel in 2de Provinciale B. Ei zo na sleepten we nog de 2 – 2 uit de brand maar Stijn Derckx miste een reuzekans van kortbij en kopte over.

Proficiat White Star

Na het laatste fluitsignaal dolle feestvreugde op het veld en onder de staantribune zoals dat hoort bij een kampioenenviering.  De champagne vloeide rijkelijk en hier en daar werden Cubaanse sigaren bovengehaald. Proficiat White Star met jullie tweede promotie op rij.

Naar Brasschaat

Op zondag 23 april om 15 u. gaan we op bezoek in Brasschaat.
De ‘parkjongens’ zijn een stevige tegenstander die we terugvinden op plaats vier in de rangschikking.
Nog een laatste keer op verplaatsing dit seizoen voor een leuke wedstrijd.