SportVolley Noorderkempen (Merksplas)

Ook bekerwinst volleybal voor jongens U17

Op zaterdag werden de eerste wedstrijden voor de beker van Antwerpen gespeeld in Vosselaar. Op paasmaandag werd een tweede wedstrijddag georganiseerd in Deurne. Deze keer werd de club vertegenwoordigd door de jongens U17. En zij wilden niet onderdoen voor de JU19 en de dames.

Oude bekenden

Vorige zaterdag wonnen zowel de JU19 als dames A de bekerfinale. Daarmee hadden ze het goede voorbeeld gegeven aan de JU17. Vooral de overwinning van JU19 deed hen dromen van winst. Want ook zij ontmoetten in de bekerfinale Mendo Booischot. En net zoals dat voor de JU19 het geval was, stonden ook in deze wedstrijd vele oude bekenden tegenover elkaar. Jongens die samen in de provinciale selectie speelden, ploegen die elkaar al jaren bekampen in de competitie, in bekerwedstrijden en in champions league tornooien. En de voorbije jaren was het maar al te vaak Mendo dat aan het langste eind trok. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De JU19 hadden hen al getoond hoe het moest.

Eenvoudige winst in eerste sets

De allereerste punten van de wedstrijd worden netjes verdeeld onder beide ploegen. Vrij snel nemen onze jongens echter het heft in handen. Na enkele mooie blocks nemen ze een 10-5 voorsprong. Een voorsprong die ze niet meer uit handen geven. Mendo komt eigenlijk helemaal niet in het spel voor. Daarvoor zijn ze receptioneel te zwak. De slechte recepties zorgen er voor dat hun sterke aanvallers er niet door komen. Onze jongens daarentegen spelen zeer secuur. Na een mooie opslagreeks van zowel Thieme als Tibo trekken ze de eerste set heel eenvoudig naar zich toe (25-15).

De tweede set kent een gelijkaardig begin. Tot 7-6 worden de punten gelijk verdeeld, maar ook dan weer nemen onze JU17 de bovenhand (9-6). Na enkele missertjes van onze kant, kan Mendo nog even terugkeren in de wedstrijd; bij 9-9 hangen de bordjes terug gelijk. Gelukkig herpakken onze jongens zich heel snel met opnieuw een mooie opslagreeks van Thieme. Van 11-9 snellen ze over 16-12 naar 21-14 en halen ook deze tweede set vrij gemakkelijk binnen (25-14).

Moeizame derde set

De derde set schieten onze jongens direct goed uit de startblokken. Ze nemen een 3-1 voorsprong en snellen door naar 7-3. Bij 11-13 neemt Mendo echter de bovenhand. Er sluipt twijfel in het spel van onze jongens en ze maken onnodige fouten. Bij 18-16 kruipen ze weer even op voorsprong, maar Mendo snelt dan door naar 19-22. Bij 19-24 krijgen onze JU17 een eerste keer in deze wedstrijd een setbal tegen. Ze laten hun hoofd echter niet hangen en sluipen terug dichterbij. Bij 26-25 krijgen onze jongens zelfs een set- en eerste matchbal! Uiteindelijk trekt Mendo toch het laken naar zich toe. Ze halen de derde set binnen met 27-29.

Verdiende winst!

Het verlies van de derde set blijft toch even in de hoofden van onze jongens hangen. Ze starten aarzelend. De recepties komen niet goed genoeg en aanvallend worden er enkele ballen gemist. Mendo neemt dan ook het voortouw. Tot halverwege de vierde set blijft er een kloof van twee punten op het scorebord staan, in het voordeel van Mendo. Bij 13-13 komen onze jongens langszij en vinden ze hun betere volleybalspel terug. Via 18-15 en 20-16 snellen ze door; Mendo hoopt via een time-out het tij nog te kunnen keren. Niets is minder waar: in een mum van tijd wordt ook de vierde set winnend afgerond (25-18).

Net zoals de JU19 op zaterdag, zetten onze JU17 eeuwige rivaal Mendo opzij. Knap gespeeld, verdiende bekerwinst, gevolgd door een enorme ontlading en euforie bij de jongens.